Weet jij hoe je ervoor staat op het moment dat je met pensioen gaat? Waar heb je allemaal pensioen opgebouwd en is het misschien verstandig om bijvoorbeeld het oude pensioen aan het nieuwe toe te voegen, of juist niet?

Dit zijn vragen die je zou kunnen hebben over je pensioen omdat je graag wil weten hoe je er in de toekomst voor staat. Kun je nog alles doen wat je graag zou willen doen na je pensioengerechtigde leeftijd of moet je nu al maatregelen nemen om dan te kunnen leven zoals je wilt?

Samen maken we een pensioencheck waarbij we uitgaan van wat je wil bereiken op pensioengerechtigde leeftijd zodat je de dingen kunt blijven doen die je wil doen. Van daaruit gaan we kijken of het verstandig is om nu voor jezelf privé pensioen extra op te bouwen of dat dit juist overbodig is. Ook als je vaak van pensioen uitvoerder gewijzigd bent door bijvoorbeeld een wijziging van werkgever kan het nodig zijn om privé bij te sparen.

Ben je zelfstandig ondernemer dan is het sowieso verstandig om privé pensioen te gaan opbouwen. Je neemt dan namelijk in veel gevallen geen deel aan een bedrijfspensioen en bouwt feitelijk geen pensioen op. Daarnaast is het ook nog een aantrekkelijke aftrekpost voor je IB aangifte.

Wil je meer informatie, laat het ons weten via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.